Nieuws

Restaurant in Singapore gaat experimenteren met drone-obers

Gasten van een restaurant in Singapore zullen eind volgend jaar waarschijnlijk vreemd opkijken als hun gerecht wordt afgeleverd door een drone in plaats van door een ober van vlees en bloed. De onbemande luchtvaartuigjes zullen rondvliegen door het restaurant en geheel automatisch drankjes en schotels afleveren bij de juiste tafels.

Volgens een woordvoerder van Infinium Robotics Pte (het bedrijf dat de drones gaat leveren) is het experiment bedoeld om te kijken of robots eenvoudige klusjes zoals het uitserveren van gerechten kunnen overnemen zodat het bedienend personeel zich kan richten op andere, ‘meer waardevolle’ taken.

Een primeur heeft de restaurantketen in Singapore overigens niet; een paar weken geleden nog maakte een Amsterdams bedrijf drones in te zetten voor de bezorging van koffie.

(via Today Online)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier