Terugkijken: EenVandaag item over regelgeving rondom drones

Een hobbyist die de domtoren in mistig weer filmt met een drone: het heeft de discussie rond de regelgeving rondom drones flink doen opwaaien. Niet alleen is er bij consumenten veel onduidelijkheid over wat er nu wel en niet mag, ook professionals zijn gefrustreerd over de regelgeving met betrekking tot dronegebruik. Want waarom mag een journalist geen gebruiken van een onbemand luchtvaartuigje om videobeelden te maken, terwijl op dezelfde plek een zesjarig kind dat wel mag? EenVandaag besteedde er aandacht aan, je kunt het item hieronder terugkijken.

sitestat

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Terugkijken: EenVandaag item over regelgeving rondom drones

  • 5 maart 2016 om 17:42
    Permalink

    In Duitsland hebben ze het een stuk beter geregeld. Een korte opleiding / uitleg met een lage drempel voor iedereen. Nu is het inderdaad zo dat mijn buurman met 0 ervaring zomaar mag lopen vliegen en filmen maar als bedrijf met jaren lang ervaring in modelbouw mag je helemaal niks. Een korte opleiding van letterlijk 2uur uitleg van does and donts maakt het een stuk veiliger voor iedereen.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier