Seksend stel betrapt door drone

Het is de droom van iedere voyeur: naar binnen kijken in de slaapkamer van de buren, zelfs als die op vijf hoog achter wonen. Deze privacy-nachtmerrie wordt stilaan werkelijkheid als gevolg van de stormachtige opkomst van consumentendrones die uitgerust zijn met camera’s. Dat bewijst deze video (NSFW), waarin een vrijend stel door een voor het raam hangende drone gefilmd wordt.

Nu lijkt de erotische video in kwestie geproduceerd te zijn met medeweten van het stel dat hun slaapkamerkunsten vertoont: normaal gesproken zou je een luid zoemende multirotor wel opmerken, zeker als het raam openstaat. Maar je kunt op je vingers natellen dat onbemande luchtvaartuigen door voyeurs gebruikt gaan worden om argeloze stellen vanuit de lucht te bespieden, als dat al niet gebeurt.

Problematisch is dat kwaadwillende dronepiloten letterlijk honderden meters verderop kunnen staan, waardoor de pakkans laag is. In dit opzicht is ‘droneporn’ van een heel andere orde dan gluurfilmmateriaal gemaakt met verstopte webcams, aangezien in het laatste geval de filmmaker fysiek toegang moet hebben tot de ruimte van degenen die bespied worden.

De komende jaren kunnen we met zekerheid een toename van het fenomeen voyeuristische video verwachten. Totdat drones definitief verboden worden in stedelijke omgevingen is het voor de hand liggende advies dan ook om de gordijnen te sluiten als je niet wilt dat je gefilmd wordt in de slaapkamer, ook al woon je op de bovenste verdieping van een flat.

Seksend stel betrapt door drone

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. In het najaar van 2018 was Wiebe als coach&jurylid verbonden aan het tv-programma 'Drone Masters'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.