Met deze handschoen kun je een drone besturen

Zie je het al voor je: een drone laten opstijgen door simpelweg omhoog te wijzen? Of dichterbij laten komen door je vingers naar je toe te buigen? Een prototype van de Manus sensorhandschoen maakt het mogelijk, zoals in onderstaande video te zien is.

Het doel van Manus Machina is om een interactieve handschoen te ontwikkelen die gebruikt kan worden voor games en in virtual reality applicaties. Maar er zijn veel meer toepassingen denkbaar, zoals het team demonstreert in deze video, waarin te zien is hoe een quadcopter bediend wordt met een prototype van de handschoen.

De Manus handschoen is nog in ontwikkeling. Het is de bedoeling van het team om een consumentenversie van de wearable in juli 2015 op de markt te krijgen.

https://www.youtube.com/watch?v=S_dXuZzzr18

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier