Nieuws

Amazon is wachten op toestemming Prime Air testvluchten beu

In een brief aan de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten schrijft internetretailer Amazon.com dat het bedrijf serieus overweegt om haar onderzoek naar pakketbezorging per drone naar het buitenland te verplaatsen als de FAA geen toestemming geeft voor commercieel gebruik van drones.

Outdoor testen niet mogelijk

Amazon experimenteert onder de noemer Prime Air al langer met het bezorgen van pakketjes door onbemande luchtvaartuigen. Volgens Amazon is hierdoor een snellere en bovendien veilige bezorging mogelijk, zeker in rurale gebieden. In veel landen is het professioneel gebruik van drones echter aan strenge regels gebonden. Zo mag Amazon in de V.S. geen outdoor testen uitvoeren.

Dergelijke testen zijn echter onontbeerlijk om het pakketbezorgen per drone verder te ontwikkelen, schrijft Amazon-topman Paul Misener in zijn brief. Amerika dreigt volgens Misener zelfs een achterstand op te lopen als het gaat om het ontwikkelen van commerciële toepassingen van UAVs als de FAA de regels niet snel aanpast.

‘Genoodzaakt om uit te wijken’

“Als de FAA ons geen toestemming geeft om verder te testen in de V.S. dan zijn we genoodzaakt om met het Prime Air R&D programma naar andere landen met minder stringente regelgeving uit te wijken”, aldus Misener.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier