Incident

Fotografe raakt puntje van neus kwijt in bizar drone-incident

In New York is een fotografe gewond geraakt aan haar neus nadat een drone in een restaurant tegen haar gezicht aanvloog. De drone in kwestie werd gebruikt voor de Mobile Mistletoe-actie van restaurantketen TGI Friday, waarbij dinerende stelletjes de gelegenheid krijgen om elkaar onder een vliegende maretak te kussen.

In het restaurant waren op het moment van het ongeluk twee drones actief, die rondvlogen met maretakjes. Volgens goed Amerikaans gebruik mag iemand die zich onder een maretak bevindt straffeloos gekust worden. Het leek TGI Friday wel een ludiek idee om drones met maretakken uit te rusten en deze door hun restaurants te laten vliegen om zodoende een moderne invulling te geven aan de romantische traditie.

Het ging echter mis toen één van de twee quadcopters onbestuurbaar raakte en een tegen het gezicht van een fotografe vloog, die in een vestiging in New York aanwezig was om foto’s te maken van de actie. De onfortuinlijke fotografe raakte daarbij het puntje van haar neus kwijt, die werd afgehakt door één van de propellers. “Ik had wel blind kunnen zijn, als de propeller mijn oog had geraakt”, aldus de fotografe.

Volgens de fotografe is het incident te wijten aan de dronepiloot, die beter had moeten opletten. Maar de piloot zegt dat de fotografe zelf verantwoordelijk is voor het ongeluk: ze vroeg om de drone op haar hand te laten landen, maar door een onverwachte beweging werd de drone onbestuurbaar en raakte deze haar in het gezicht.

Volgens een woordvoerster van de restaurantketen zijn er verder geen ongelukken gebeurd met de drones en mogen klanten de indoor UAVs niet aanraken. De dronepiloot die betrokken was bij het incident denkt dat klanten naar het restaurant blijven komen, zelfs als er ongelukken gebeuren met drones. “Soms stort er een vliegtuig neer, maar toch blijven mensen vliegen.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier