Nieuws

Engels bedrijf werkt aan drone-on-demand bezorgservice

Hoe vaak komt het niet voor dat je even snel iets naar iemand in de buurt moet sturen? Denk aan een paar sleutels die iemand heeft laten liggen, of winkelier die snel even iets naar een klant wil sturen. Het Britse bedrijf Bizzby Sky wil hiervoor een oplossing bieden in de vorm van Drones on Demand, een dienst waarbij onbemande luchtvaartuigen op elk gewenst moment pakketjes kunnen ophalen om deze elders weer af te leveren.

Het heeft nog het meest weg van de Uber app: op je telefoon geef je aan dat je een pakketje van A naar B wilt vervoeren, en vervolgens komt er binnen een paar minuten een drone aanvliegen met een kleine bagageruimte. Je plaatst je pakketje in het ruim en de drone vliegt direct door naar het gewenste afleveradres.

Het is technisch al mogelijk, maar onder andere de regelgeving zorgt ervoor dat de drone delivery-dienst voorlopig nog niet van start kan gaan. Maar dat belemmert Bizzby Sky niet om met de dienst in de openbaarheid te treden, in navolging van partijen als Amazon en DHL die ook al experimenteren met het bezorgen van pakketjes door UAVs.

Op de site van Bizzby kun je momenteel een app downloaden die het bestellen van een drone simuleert. Ook kun je een online petitie ondertekenen waarin Bizzby het Britse parlement vraagt om regelgeving op te stellen die dit soort toepassingen mogelijk moet maken.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier