Nieuws

Ontwerp je eigen drone tijdens gratis Firestarters-workshop

Droom je ervan om je eigen drone te ontwerpen? Heb je creatieve ideeën over mogelijke toepassingen van onbemande luchtvaartuigen? Meld je dan aan voor de gratis Firestarters workshop ‘My Own Drone’, waarin je kunt leren om je eigen do-good drone werkelijkheid te maken. De winnaars mogen hun concept presenteren op het SXSW 2015 festival in Austin.

De workshop wordt in samenwerking met Firestarters georganiseerd door SETUP, een Utrechts medialab dat bestaat uit jonge, creatieve technologiemakers – en denkers. Tijdens de workshop die plaatsvindt op donderdag 18 december leert SETUP je hoe je een basis-drone ontwerpt en uitbouwt voor het specifieke doel dat je in gedachte hebt.

De avond gaat van start met een aantal inspirerende presentaties van verschillende drone-sprekers. Daarna volgt het interactieve workshopgedeelte, waarbij aspecten als veiligheid, aerodynamica en het actuele debat rondom drones aan bod komen. Vervolgens brainstorm je in groepsverband en ontwerp je een template voor een prototype dat je daadwerkelijk gaat maken. Uiteindelijk is het de bedoeling om de in elkaar geknutselde drones vanaf het dakterras van het Vodafone-kantoor in Amsterdam te laten opstijgen.

Een jury van dronedeskundigen kiest vervolgens uit alle droneconcepten één of meer winnaars die SETUP in maart zal verwerken in een presentatie op SXSW 2015 in Austin, Texas.

Meer informatie / aanmelden

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier