LA Drone Expo verstoord door demonstratie

Afgelopen zaterdag vond in Los Angeles de LA Drone Expo plaats, de eerste internationale vakbeurs gericht op de drone industrie. In het expositiegedeelte werden talloze toepassingen van onbemande luchtvaartuigen gedemonstreerd, zoals de inzet van drones voor TV- en filmproductie, publieke veiligheid, wetenschap, landbouw en natuurbescherming. Ook werden de laatste consumentendrones getoond.

De conferentie werd op een gegeven moment echter verstoord door demonstranten, die protesteerden tegen het gebruik van drones door de politie van Los Angeles. Zij vrezen een inbreuk op de privacy van burgers door het gebruik van surveillerende drones. Ook scandeerden de demonstranten leuzen tegen militair gebruik van UAVs.

Begin volgend jaar is Nederland het toneel voor een internationaal UAV-event. Tijdens The Unmanned Systems Expo 2015 die van 4 tot en met 6 februari 2015 in het World Forum in Den Haag plaatsvindt worden commerciële en civiele toepassingen van drones getoond. Tot en met 28 januari 2015 kun je je gratis inschrijven voor deze vakbeurs.

De drone-industrie maakt momenteel een stormachtige ontwikkeling door. Volgens Lisa Ellman van producent McKenna Long & Aldridge LLP kan de sector alleen al in de VS goed zijn voor 100.000 banen.

Talloze landen worstelen echter met de regelgeving rond het hobbymatig en professioneel gebruik van drones. In veel landen gelden er met name rond het commercieel gebruik van drones strenge regels, waardoor innovatieve bedrijven dreigen uit te wijken naar landen waar de regelgeving minder streng is.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier