Nieuws

Australiër ontwikkelt Baywatch-drone

De Australische ambulancemedewerker Robin Lowe heeft een UAV ontwikkeld die een reddingsboei kan afleveren bij een zwemmer in nood. De drone kan veel eerder op de juiste locatie arriveren dan reddingsploegen per boot, aldus Lowe. Volgens hem kan de drone daardoor het verschil tussen leven of dood betekenen. Bovendien lopen strandwachten minder risico’s tijdens een reddingsactie.

Lowe baseerde zijn ontwerp op een bestaande commercieel verkrijgbare hexacopter, de DJI F550. Inclusief de benodigde aanpassingen en de reddingsboei kost het prototype nog geen 2.500 Australische dollar, omgerekend ca. 1.650 euro. Met het idee borduurt Lowe voort op andere levensreddende toepassingen van onbemande luchtvaartuigen, zoals de AED-drone die een paar weken geleden wereldnieuws was.

Het hoofd van de reddingsdienst van de staat Victoria overweegt serieus om de Baywatch-drone in gebruik te gaan nemen. “We zijn altijd op zoek naar innovatieve manieren om de veiligheid van onze badgasten te verhogen.”

(bron: Herald Sun)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier