Incident

Belgische politie raakt peperdure drone kwijt

Niet alleen amateur-dronepiloten hebben te kampen met fly-aways, ofwel het ongecontroleerd wegvliegen van een drone. Tijdens een actie op een industrieterrein bij Lanaken raakte het politiecorps MidLim de controle over een hexacopter met een waarde van ruim 20.000 euro kwijt. Het toestel vloog vervolgens met de wind mee en raakte buiten het zicht van de agenten. Een zoekactie naar het missende toestel heeft vooralsnog niets opgeleverd.

Het politiekorps heeft direct een nieuwe drone besteld. Deze is echter uitgerust met een GPS-tracker, zodat het onbemande luchtvaartuig eenvoudig kan worden opgespoord mocht deze nog een keer wegvliegen. Momenteel is MidLim het enige Belgische politiekorps dat beschikt over een drone. Het toestel wordt onder andere ingezet bij grote evenementen.

(bron: De Standaard – foto: politie MidLim)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier