Nieuws

Belg krijgt boete na kwijtraken drone

Een inwoner van het Belgische Sint-Niklaas heeft een boete gekregen voor het illegaal vliegen met zijn drone toen hij bij de politie aangifte kwam doen van vermissing van het apparaat.

De Belg raakte de controle over zijn DJI Phantom kwijt, waarna de man briefjes in de wijk ophing met daarop een aankondiging van een beloning voor de eerlijke vinder van de drone. Ook deed hij aangifte van de vermissing bij het politiebureau, maar daar waren de dienstdoende agenten niet zo gecharmeerd van het feit dat de man met zijn drone boven een woonwijk had gevlogen, en maakten direct een proces-verbaal op.

Volgens de politie van Sint-Niklaas zijn er al meerdere incidenten geweest waarbij drones betrokken waren. Niet alleen zijn er zorgen over de veiligheid mocht een onbemand luchtvaartuig een keer crashen, maar ook zouden drones door inbrekers misbruikt kunnen worden om te zien wie er wel en niet thuis zijn.

Tot nader order is de lokale politie dan ook onverbiddelijk als het om drones gaat: “Er wordt hier alleen gevlogen met uitdrukkelijke toestemming en conform de luchtvaartwetgeving.”

(bron: hln.be)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Belg krijgt boete na kwijtraken drone

  • Marnix Verschraegen

    Der is geen wetgeving in Belgie aangaande drones en volgens de laatste info is die weer uitgesteld. Ik vindt hun uitspraak heel grapig na toestemming. Bij wie er i geen wetgeveing daarover … Er is nog steeds een zeer oude wetgeveing die alle lucht tot 300m boven iemand zijn tuin als zijn eigendom toekent. velen vergeten dit. Zelfs de politie. Ze gaan meer en meer de hobby en de industrie uiteindelijk kapot maken.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier