BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Belg krijgt boete na kwijtraken drone

Een inwoner van het Belgische Sint-Niklaas heeft een boete gekregen voor het illegaal vliegen met zijn drone toen hij bij de politie aangifte kwam doen van vermissing van het apparaat.

De Belg raakte de controle over zijn DJI Phantom kwijt, waarna de man briefjes in de wijk ophing met daarop een aankondiging van een beloning voor de eerlijke vinder van de drone. Ook deed hij aangifte van de vermissing bij het politiebureau, maar daar waren de dienstdoende agenten niet zo gecharmeerd van het feit dat de man met zijn drone boven een woonwijk had gevlogen, en maakten direct een proces-verbaal op.

Volgens de politie van Sint-Niklaas zijn er al meerdere incidenten geweest waarbij drones betrokken waren. Niet alleen zijn er zorgen over de veiligheid mocht een onbemand luchtvaartuig een keer crashen, maar ook zouden drones door inbrekers misbruikt kunnen worden om te zien wie er wel en niet thuis zijn.

Tot nader order is de lokale politie dan ook onverbiddelijk als het om drones gaat: “Er wordt hier alleen gevlogen met uitdrukkelijke toestemming en conform de luchtvaartwetgeving.”

(bron: hln.be)

Dronefotografie (2016)

One Response

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.