Productnieuws

Aerialtronics gaat samen met Bosch security-drones leveren

De Nederlandse dronefabrikant Aerialtronics gaat in samenwerking met Bosch Security Projects videodrones leveren die inzetbaar zijn voor uiteenlopende beveiligingstaken. Dankzij hightech camera’s van Bosch en het hoogwaardige Altura-platform van Aerialtronics kunnen de drones onder andere toegepast worden bij brandbestrijding of voor het onderzoeken van een plaats delict.

‘Klein en mobiel’

Volgens Robin van de Putte van Aerialtronics is het voordeel van drones dat deze uiterst flexibel en snel kunnen worden ingezet, doordat ze klein en mobiel zijn. “Door een drone opnames te laten maken van een volledig terrein of een bepaalde situatie, beschikt men over actuele beelden die bijdragen aan de veiligheid van een incident. Drones zijn vele malen veiliger, goedkoper en sneller in gebruik dan bijvoorbeeld de inzet van helikopters.”

De camera’s die aan de drone gemonteerd worden zijn dag/nachtcamera’s, die zowel overdag als ’s nachts door de hoge lichtgevoeligheid uitstekende prestaties leveren. Additioneel kan een actieve infraroodstraler worden ingebouwd voor situaties waarin zeer weinig tot geen omgevingslicht aanwezig is.

Toepassingen

Een drone met video-surveillancetechnologie aan boord kan onder andere ingezet worden voor:

  • brandbestrijding: verkennen van brandhaarden en risicogebieden;
  • terreinbewaking: vergroten van het blikveld en vergemakkelijken van surveillance;
  • drug- en gasdetectie: sneller detecteren van gassen en andere (milieuschadelijke) stoffen;
  • crowd control: vergroten van de veiligheid van mensenmassa’s;
  • zoek- & reddingsactiviteiten: verkorten van de tijd en verbeteren van de coördinatie;
  • onderzoek van ongeval en plaats delict: versnellen van het onderzoek, niet verstoren van de scene en het verkrijgen van gedetailleerdere informatie.

Security-drone

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier