Nieuwe extreme sport: drone catching

Met een drone vliegen is leuk, maar er één uit de lucht plukken terwijl je zelf in vrije val op de aardbodem afstormt is nog veel gaver. Dat vinden althans de waaghalzen van de Flying Frenchies, een Frans stuntteam dat onder andere bekend is geworden door te koorddansen tussen twee luchtballonnen.

Het team heeft voor haar laatste stunt de handen ineen geslagen met dronefabrikant Parrot. In onderstaande video is te zien hoe een koorddanser en een basejumper trachten om een Bebop Drone in volle vlucht te vangen. Heb je hoogtevrees? Dan kun je de video maar beter niet bekijken…

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!