Video

Vuurwerk Sydney gefilmd door drones

Ieder jaar wordt de jaarwisseling in Sydney spectaculair gevierd met een grootschalig vuurwerk, afgestoken van de Harbour Bridge, het Opera House en pontons in het water. Dit jaar werd het vuurwerkfestijn voor het eerst vanuit de lucht gefilmd. Hiervoor werden drie quadcopters ingezet, die het spektakel vanaf een hoogte van 300 meter vastlegden. Elke drone werd daartoe uitgerust met maar liefst zes HD camera’s om zodoende panoramische opnamen te kunnen maken. De beelden werden live gestreamd via internet.

Ongetwijfeld zullen er de komende uren vele filmpjes op YouTube verschijnen waarin te zien is hoe vuurwerk gefilmd is door een drone. Mocht je zelf plannen hebben om vanavond het vuurwerk te filmen vanuit de lucht, bedenk dan wel dat het niet is toegestaan om ’s nachts te vliegen met een drone. Wil je desondanks toch gaan vliegen, blijf dan in ieder geval uit de buurt van mensen en vlieg niet boven wegen of huizen.

https://www.youtube.com/watch?v=yz_ieFHsyjo

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier