Productnieuws

Chinese ondernemers investeren €10 miljoen in Ghost Drone

Een tweetal Chinese ondernemers heeft een bedrag van maar liefst tien miljoen euro geïnvesteerd in de Ghost Drone, een nog te ontwikkelen drone die op tien november 2014 op Indiegogo werd geplaatst. Daar werd het streefbedrag van $100.000 binnen 24 uur opgehaald. De investeerders willen ervoor zorgen dat de Ghost Drone na de productlancering begin dit jaar snel voet aan de markt krijgt.

Net als eerdere crowdfundsuccesnummers ZANO, Hexo+ en AirDog is de Ghost Drone een gebruiksvriendelijke quadcopter die over een ‘follow me’ modus beschikt, waardoor de drone de gebruiker automatisch kan volgen. De Ghost Drone onderscheidt zich verder door het feit dat er geen remote control nodig is om de drone te bedienen: een smartphone volstaat. Daarmee willen de makers de drempel om met een drone te vliegen verlagen.

Met de tien miljoen euro aan investeringen kan Ehang, het bedrijf achter de Ghost Drone, sneller opschalen in zowel de V.S. als in China. De markt voor UAVs zal volgens analisten de komende jaren verdubbelen naar een marktomvang van bijna zes biljoen dollar in 2023. De groei zit naar verwachting met name in de afzet van consumentendrones.

De crowdfundcampagne op Indiegogo loopt overigens nog steeds. Met nog negen dagen te gaan staat daar inmiddels 660.000 dollar op de teller. Voor 375 dollar kun je intekenen op een exemplaar van de drone, die al in januari dit jaar geleverd zou moeten worden. Dan moet je er nog wel een gimbal (elektronische gestabiliseerde cameraophanging) bij kopen. Voor een kleine 900 dollar krijg je de Ghost plus een gimbal en GoPro Hero 4 camera.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier