Video

Opbouw brandstapel Duindorp gefilmd vanuit de lucht

Het is een traditie die inmiddels erkend wordt als nationaal erfgoed: het jaarlijkse vreugdevuur op het strand van Scheveningen. De dagen voor oud en nieuw worden er twee rivaliserende brandstapels gemaakt, één bij Scheveningen en één Duindorp. Op beide locaties worden vele duizenden pallets opgestapeld totdat er metershoge brandstapels ontstaan, die dan met de jaarwisseling in de fik gaan.

Luchtfotograaf Rene Oudshoorn trok er met zijn hexacopter op uit om de wording van de brandstapel op het Zuiderstrand vanuit de lucht vast te leggen. Het fenomeen heeft wel iets weg van een mierenhoop, zo uit de lucht gefilmd!

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier