Video

Hondenuitlaatdrone goed voorspeld in Back to the Future II

In 1989 verscheen Back to the Future II, waarin een aantal voorspellingen werden gedaan over 2015, het jaar dat zojuist is aangebroken. Filmmaker Robert Zemeckis beschikte over een vooruitziende blik: niet alleen de hoverboard is werkelijkheid geworden, ook is het tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld om te videobellen met Skype en Nike kondigde vorig jaar al zelfstrikkende schoenen aan.

Daar blijft het niet bij. Ook de ‘automatic dog walker’ is werkelijkheid geworden. In de film is een scene te zien waarin Marty McFly door de straten van het futuristische 2015 loopt. Eén van de opmerkelijke zaken die hij ziet is een vliegende robot die de hond uitlaat:

Hondenuitlaatdrone

En laat die inmiddels ook werkelijkheid zijn: vorig jaar al verscheen onderstaande video waarin te zien is hoe een drone gebruikt wordt om een hond zijn rondje te laten lopen:

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier