Een eerste blik op de DJI Inspire 1

Een paar maanden geleden kondigde DJI met veel bombarie de Inspire 1 aan, een semi-professionele ‘ready to fly’ cameraquadcopter die zich onderscheidt door zijn 4K camera met Sony sensor, intrekbaar landingsgestel en optie voor dual remotes. De drone werd enthousiast ontvangen maar behalve enkele pre-productiemodellen heeft nog bijna niemand een Inspire 1 in handen gehad.

Mondjesmaat worden wereldwijd momenteel de eerste bestellingen uitgeleverd en het Baarnse bedrijf DroneLand is de eerste Nederlandse reseller die de quadcopter ontvangen heeft. In onderstaande unboxing video wordt de inhoud van het pakket getoond en worden de onderdelen een voor een besproken.

Opvallend is hoe netjes de Inspire 1 afgewerkt is, er is bijna geen elektronica te zien. Te zien is hoe de camera middels een quick release bevestigd wordt aan de drone. Ook wordt de sensor getoond waarmee de Inspire 1 zich indoor (dus zonder GPS signaal) kan oriënteren. De meegeleverde vluchtaccu beschikt over een capaciteit van 4.500 mAh. Je kunt ook accu’s met een capaciteit van 5.700 mAh kopen, waardoor je een wat langere vliegtijd hebt.

De remote controls zijn gemaakt van aluminium en op de FPV-displaystandaard kan zowel een smartphone als tablet geplaatst worden. Dankzij de dual remote opstelling kan de camera-operator zich volledig richten op het verkrijgen van goede shots terwijl de piloot ervoor zorgt dat de Inspire 1 het gewenste traject volgt.

Standaard komt de Inspire 1 in een koffer met flink wat ruimte voor bijvoorbeeld extra accu’s. Ook een ND-filter wordt standaard meegeleverd, handig voor gebruik op zonnige dagen. De remote controls komen compleet met stevige nekstrap; wel zo prettig als je de remote control gebruikt met een tablet erop.

Ongetwijfeld zullen zeer binnenkort de eerste foto’s en video’s verschijnen die met de Inspire 1 gemaakt zijn. Dan zal blijken of de Inspire 1 inderdaad geschikt is voor (semi) professioneel gebruik. De dual remote uitvoering kost € 3.299,- bij DroneLand. De versie met één afstandsbediening kost bij hen € 2.859,-.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier