BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Drone maakt exclusieve beelden van vertrekkende en landende passagiersvliegtuigen

Normaal gesproken is het volstrekt uit den boze dat je met een drone in de buurt van een vliegveld luchtopnamen maakt. Laat staan dat je boven vertrekkende vliegtuigen gaat hangen om een overhead shot te maken. Het Mexicaanse luchtvideobedrijf Postandfly kreeg echter toestemming om opnamen te maken van het vliegveld van Mexico City. Het resultaat is een video die op een niet eerder vertoonde wijze het aankomen en vertrekken van vliegtuigen in beeld brengt.

In de kleine vier minuten die de video duurt zie je onder andere slow-motion opnamen van vliegtuigbewegingen, overhead shots van taxiënde vliegtuigen en een blik op de luchtverkeerstoren bij zonsopgang. Voor de luchtopnamen maakte het bedrijf gebruik van een DJI F450 quadcopter met Zenmuse H3-3D gimbal en een GoPro Hero 3 Black.

Verkeerstoren

Vliegtuig komt aan

Vliegtuig van boven

Vliegtuig in de lucht

Het droneteam stond tijdens het filmen in direct contact met de luchtverkeersleiding. Het spreekt voor zich dat je niet zelf moet proberen om met je drone filmopnamen te gaan maken van een vliegveld.

DroneLand ROC-light

One Response

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.