Video

Drones mogelijk inzetbaar bij bosbrandbestrijding Australië

Ieder jaar worden grote delen van Australië in de zomerperiode geteisterd door bosbranden. Mogelijk kunnen UAVs ingezet worden om te helpen bij de bestrijding van deze branden. Volgens een vertegenwoordiger van de brandweer van New South Wales is het met drones mogelijk om snel een overzicht te krijgen van een brand en effectief brandhaarden op te sporen.

Momenteel woeden in Australië grote natuurbranden in het zuiden van het land. Vooral de deelstaten South Australia en Victoria zijn dit jaar flink getroffen en er zijn al tientallen huizen in de as gelegd. Volgens een politiechef is de schade mogelijk zelfs groter dan die van de verwoestende bosbrand van 1983. In dat jaar werden ruim tweeduizend huizen verwoest en vielen er 75 doden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier