Productnieuws

ZANO drone krijgt ondersteuning voor 1080p video

Goed nieuws voor mensen die in de afgelopen maanden hebben geïnvesteerd in de ZANO drone. De miniatuur camera-quadcopter, die je met je smartphone bestuurt, krijgt ondersteuning voor HD video. Dat laat het team weten in haar laatste project update. Daarnaast zal de nanodrone beschikken over een micro-SD card reader zodat de beelden lokaal opgeslagen kunnen worden.

Een interessante softwarefeature waar het team aan werkt is de ‘throw in the air’ of ‘toss to launch’ functie. Dat betekent dat je de drone na inschakelen in de lucht kunt gooien waarna het apparaat in de lucht blijft hangen en desgewenst meteen een foto maakt. Ook krijgt de boordcomputer ondersteuning voor omgekeerd vliegen. Naast het maken van dronies kun je dus ook wat vliegstunts uithalen met de nanocopter.

Als je snel bent kunt je voor een kleine 200 euro nog een early bird versie van de ZANO drone reserveren: de crowdfundcampagne loopt nog twee dagen. Als alles volgens plan verloopt zou de minidrone in juni dit jaar geleverd moeten worden, maar het is verstandig om die leverdatum met een flinke korrel zout te nemen.

De ZANO drone is één van de meest succesvolle campagnes op Kickstarter. Het doel was om 125.000 pond op te halen, maar inmiddels staat er bijna twee miljoen pond op de teller. Ook andere dronecampagnes, waaronder die voor de AirDog, HEXO+ en Ghost Drone, deden het goed afgelopen jaar.

https://www.youtube.com/watch?v=0U39MwjMGfk

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “ZANO drone krijgt ondersteuning voor 1080p video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier