BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

FAA staat professioneel gebruik DJI quadcopter toe

De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten (FAA) hebben voor het eerst toegelaten dat een consumentendrone van het type DJI Phantom wordt gebruikt voor professioneel gebruik, namelijk het maken van luchtfoto’s en -video’s voor een makelaarspraktijk.

Net als in Nederland is het professioneel cq. commercieel gebruik van UAVs in de V.S. flink aan banden gelegd. Talloze makelaars maken echter al gebruik van drones om vastgoed vanuit de lucht te fotograferen, maar strikt genomen zijn zij daarmee in overtreding van de Amerikaanse luchtverkeersregels.

Makelaar Douglas Trudeau liet het er echter niet bij zitten en vroeg bij de FAA toestemming voor het gebruik van zijn Phantom 2 Vision+ quadcopter voor het maken van luchtfoto’s voor zijn praktijk. Gisteren heeft de FAA de man in een uitzondering op de bestaande regelgeving toegestaan om dronevluchten te maken. Aanvullend hierop heeft de FAA een ander bedrijf toestemming gegeven om drones in te zetten voor het monitoren van gewassen.

Met de uitzondering in zijn zak kunnen kan Trudeau nu legaal zijn drone de lucht insturen. Het gebruik van de drone is wel aan voorwaarden gebonden: zo moet er altijd een observator in de buurt zijn, en de piloot moet beschikken over zowel een FAA Private Pilot certificate als een medische verklaring. Ook moet de drone te allen tijde binnen het zicht van de operator blijven.

Inmiddels zijn er in de V.S. in totaal veertien uitzonderingen verleend door de FAA. Er zijn echter nog 214 bedrijven die wachten op goedkeuring voor het gebruik van drones, waaronder Amazon (voor het experimenteren met het bezorgen van pakketjes) en veel filmbedrijven in Hollywood.

Een makelaar vertelt over het gebruik van drones voor zijn praktijk. Bron: screenshot CBS interview

Een makelaar vertelt over het gebruik van drones voor zijn praktijk. Bron: screenshot CBS interview

One Response

Leave a Reply

Beleef de PowerEgg op Bright Day
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.