Productnieuws

Intel toont drone die obstakels kan ontwijken

Op de technologiebeurs CES die momenteel plaatsvindt in Las Vegas heeft Intel een drone gedemonstreerd die automatisch obstakels en mensen kan ontwijken. Daartoe is een UAV van het Duitse bedrijf Ascending Technologies uitgerust met een RealSense-camera van Intel, die in staat is om diepte te zien.

Tijdens de demonstratie was te zien hoe een aantal mensen op het podium ‘drone pingpong’ speelden met de Firefly van AscTec. De camera van Intel detecteert mensen die in de buurt komen en daardoor kan de drone zijn koers aanpassen als een botsing dreigt. Naast deze demonstratie werd ook getoond hoe de drone zelfstandig een parcours met hindernissen kan afleggen.

Uitwijksystemen zijn de heilige graal voor droneproducenten. Zeker bij zogenaamde follow me-drones, die zelfstandig de dronebestuurder kunnen volgen tijdens het afleggen van een parcours, is het van belang om niet tegen gebouwen of bomen aan te vliegen. Maar ook UAVs die ingezet worden voor het bezorgen van pakketjes hebben belang bij de ontwikkeling van anti bots-systemen.

Daarnaast zouden ook gangbare consumentendrones kunnen profiteren van de uitwijktechnologie. Veel beginnende dronepiloten hebben soms moeite met het in drie dimensies besturen van hun onbemande luchtvaartuigen, met talloze crashes tot gevolg.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier