Productnieuws

In totaal €3 miljoen opgehaald voor selfiedrone ZANO

Zojuist is op Kickstarter de crowdfundcampagne voor de ZANO miniatuurdrone tot een einde gekomen. In totaal is er op een haar na drie miljoen euro (2.334.589 pond om precies te zijn) opgehaald voor de selfiedrone en ruim 12.000 mensen ondersteunden de campagne. Het ligt in de bedoeling van het ontwikkelteam om de eerste exemplaren van de nanodrone nog deze zomer uit te leveren.

ZANO drone einde campagne

De ZANO drone is bedoeld om onderweg eenvoudig dronies – selfies vanuit de lucht – te kunnen maken. De quadcopter wordt bestuurd door je smartphone, je hebt dus geen remote control nodig: je wijst met je telefoon naar de plek waar de drone naartoe moet vliegen en ZANO doet de rest. Ook beschikt de nanocopter over een ‘follow me’ modus, waarin de drone je automatisch volgt.

De campagne werd een overweldigend succes op Kickstarter. Het streefbedrag was £125.000, maar dat is dus bijna met een factor negentien overtroffen. Hierdoor is ZANO de lijst van tien meest succesvolle campagnes ooit op Kickstarter terechtgekomen. Met het extra geld kan het team meteen al interessante extra features toevoegen aan de drone, zoals een HD camera en een ‘toss to launch’ functie.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier