Man moet redding drone met nat pak bekopen

Stel, je vliegt met je quadcopter van een paar honderd euro boven een waterrijk landschap. Je merkt dat de batterijen leeg beginnen te raken, waardoor je drone langzaam maar zeker afzakt richting een meertje. Wat doe je dan? Juist, je springt het water in om het apparaat van een zekere verdrinkingsdood te redden…

Het lijkt erop dat de drone in kwestie automatisch de landing in heeft gezet: in de zogenaamde ‘fail safe mode’ keert het toestel automatisch terug naar de plaats van opstijgen zodra de accuspanning onder een bepaalde waarde zakt. Maar dan moet de dronepiloot bij het opstijgen er wel voor zorgen dat de drone een ‘GPS lock’ heeft op de juiste plek. Volgende keer toch maar beter de handleiding lezen.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Vanaf 30 augustus 2018 is Wiebe te zien als coach&jurylid in het tv-programma 'Drone Masters'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak kans op deze backpack t.w.v. € 199,-!

We hebben weer een mooie winactie lopen! Wil jij deze Torvol Drone Adventure Backpack ter waarde van € 199,- winnen? Check snel onze review en lees hoe je kans maakt op een hagelnieuw exemplaar van deze backpack voor outdoor beeldmakers!