Video

Dit is misschien wel de coolste dronevideo tot nu toe

Dat je met een hobbydrone zoals de DJI Phantom prachtige luchtvideo’s kunt maken is onderhand wel bekend. Maar met oog voor landschapsfotografie, goede vliegskills, een reislustige instelling, een pakkende soundtrack én vaardigheid met het monteren van videobeelden kom je nog een stuk verder, zoals onderstaande video bewijst.

De 21-jarige Alexander Meliss (Meli voor vrienden) uit het Italiaanse Bolzano is verantwoordelijk voor de video. Al sinds hij school verliet is hij bezig met fotografie en videoproductie. Een jaar geleden kocht hij een DJI Phantom quadcopter met een GoPro camera. Met de beelden die hij sindsdien maakte, creëerde hij deze compilatievideo van een kleine vier minuten. Het is absoluut aan te raden om de video beeldvullend af te spelen, en vergeet niet om het volume omhoog te draaien!

Hieronder een aantal screenshots uit de video:

Compilatievideo1

Compilatievideo7

Compilatievideo6

Compilatievideo5

Compilatievideo4

Compilatievideo2

Compilatievideo3

Compilatievideo Alexander Meliss

Voor wie meer wil lezen over de totstandkoming van de video, de gebruikte apparatuur en de postproductie schreef Alexander dit ‘behind the screens‘ artikel.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Dit is misschien wel de coolste dronevideo tot nu toe

 • Super gave video!
  Dat was wat ik voor ogen had toen ik m’n P3P pro kocht.
  Muziek maken in m’n studio en eindelijk video’s maken waar ik op een video site een vermogen voor moet neerleggen zelf zou kunnen maken.
  Maarja, een hart infarct maakte aan die droom dus keihard een eind.
  Maar ik kan nu weer enigszins in m’n studio zitten, het zal nooit meer hetzelfde worden maar ik ga niet achter de begonia’s of welke soort plant het ook mag zijn zitten.

  Bedankt voor deze enorme inspirerende video!
  BTW, The website is een tijdelijke en oud. Als ik m’n debuut album af heb komt er een nieuwe en dan kun je video’s bekijken en, mocht je dat willen, rechtstreeks een album kopen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier