Nieuws

Debuut voor drone bij uitreiking Golden Globes

Vanavond vindt in Beverly Hills de 72e editie van de Golden Globes-uitreiking plaats. Voor het eerst worden er boven de rode loper videobeelden en foto’s van de Hollywoodsterren gemaakt door middel van een drone. Hiervoor wordt één van de sterren van de afgelopen CES ingezet, de nieuwe Inspire 1 cameradrone van DJI.

Dronefabrikant DJI slaat met het dronedebuut twee vliegen in één klap: het is niet alleen een mooie PR-stunt voor hun nieuwe semi-professionele 4K cameradrone, met de actie vraagt DJI impiciet ook aandacht voor de problemen die er zijn rond het inzetten van UAVs voor filmproducties. De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten (FAA) liggen nog altijd dwars om het gaat om commercieel gebruik van onbemande luchtvaartuigen. Een flink aantal bedrijven, waaronder enkele filmstudio’s, hebben de FAA gevraagd om de regels te verruimen.

Onder andere Birdman, Boyhood, The Imitation Game, Gone Girl en The Theory of Everything maken vanavond kans op een gouden beeldje. Ook The Grand Budapest Hotel is een favoriet om in de prijzen te vallen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier