BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Maker Domtorenfilmpje krijgt boete van 350 euro

Eind vorig jaar verscheen op YouTube een prachtig dronefilmpje van de Domtoren omhuld door mist. De maker van het filmpje was echter in overtreding van de Regeling modelvliegen en heeft hiervoor een boete van 350 euro gekregen.

Volgens de luchtvaartpolitie zijn de volgende strafbare feiten vastgesteld: met een UAV vliegen zonder dat deze tijdens de vlucht continu in het zicht was als gevolg van de mist en het boven bebouwing vliegen.

Jelte Keur, die het filmpje op internet zette, vindt dat er meer duidelijkheid moet komen over de regelgeving. “De regelgeving die nu wordt gehanteerd is die van de modelbouw, maar die lijkt me niet helemaal meer van toepassing aangezien we inmiddels met hele andere apparatuur vliegen.”

Eigenlijk zou er een vliegbrevet voor dronepiloten moeten komen, zegt Keur. “Ik vind zeker dat er regels moeten zijn. Als je een drone koopt met een bepaald bereik en bepaalde mogelijkheden dan zou je daar eigenlijk een brevet voor moeten halen.”

One Response

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.