BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Tweetal drones op drift in Nuland

De afgelopen dagen zijn er in het Noord-Brabantse dorp Nuland een tweetal drones op drift geraakt. De eerste drone vloog op 6 januari weg nadat de bestuurder de controle over het toestel kwijtraakte. Die is inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaar, nadat deze buurtgenoten opriep uit te kijken naar de drone via Thuis in het Nieuws.

Kort daarna werd er in Nuland een tweede drone gevonden. Hiervan zijn een tweetal foto’s die op het geheugenkaartje stonden gepubliceerd, eveneens op de site van Thuis in het Nieuws. Het is nog niet bekend of de eigenaar van deze drone zich gemeld heeft. Op de foto’s is dezelfde tuin te zien, met en zonder sneeuw.

Drone vermist Nuland

Toeval of niet, de afgelopen dagen was er sprake van een zogenaamde magnetische storm die mogelijk de GPS ontvangst van de drones heeft verstoord. Hierdoor ontstaat het risico van een zogenaamde fly-away. Het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat de radioverbinding tussen piloot en drone wegviel, waardoor de drones onbestuurbaar raakten en door de wind weggevoerd werden.

Veel cameradrones die tegenwoordig verkocht worden beschikken over een ‘return to home’ functie die ervoor moet zorgen dat de drone automatisch terugvliegt naar het punt van opstijgen, als de verbinding met de bestuurder wegvalt. Om deze functie goed te laten werken moet de drone bij het opstijgen wel eerst een GPS lock hebben.

One Response

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.