Productnieuws

DJI brengt fix uit voor IMU-problemen Inspire 1

Een firmware update voor de Inspire 1 quadcopter van DJI moet een probleem met de IMU oplossen, dat ertoe leidde dat enkele gebruikers hun gloednieuwe cameradrone direct na het opstijgen zagen crashen. De Inspire 1 is het nieuwe vlaggenschip van DJI met als belangrijkste feature een 4K camera en een opklapbaar landingsgestel.

DJI zegt het volgende over de firmware update:

A required update is now available for your DJI Inspire 1. This update will fix an issue that some users may experience with their system’s IMU becoming uncalibrated during shipment. Please download the firmware package and update your aircraft’s firmware immediately.

De inertial measurement unit (IMU) is een essentieel onderdeel van moderne drones. Het onderdeel berekent de oriëntatie en bewegingsrichting van een UAV op basis van sensordata. Problemen met de IMU kunnen ertoe leiden dat de drone ongecontroleerd gedrag vertoont, waaronder spontaan wegvliegen; meestal met een crash tot gevolg. Gebruikers van een DJI Inspire 1 doen er daarom verstandig aan om hun drone zo snel mogelijk te voorzien van de nieuwe firmware.

Inmiddels is er door diverse partijen flinke kritiek geuit op DJI: de Inspire 1 zou onvoldoende getest zijn voordat deze aan klanten werd uitgeleverd. Ook werd bekend dat de eerste Inspire 1 die na een crash gerepareerd werd binnen een week nogmaals neerstortte.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier