Nieuws

Naast CNN gaan ook andere nieuwsorganisaties experimenteren met dronejournalistiek

Afgelopen week berichtten we dat CNN gaat experimenteren met het inzetten van drones voor journalistieke doeleinden. Gisteren werd bekend gemaakt dat ook andere nieuwsorganisaties gaan experimenteren met onbemande luchtvaartuigen, waaronder Associated Press, Getty, NBCUniversal, The New York Times en The Washington Post.

Het doel van de experimenten is om in samenwerking met de Amerikaanse universiteit Virginia Tech te onderzoeken of drones op een verantwoorde wijze ingezet kunnen worden voor het vergaren van nieuwsbeelden vanuit de lucht, bijvoorbeeld tijdens rellen of evenementen. Op basis van de resultaten van de experimenten willen de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten (FAA) mogelijk de regelgeving wijzigen zodat ook andere journalisten drones kunnen gaan inzetten, iets wat in de Verenigde Staten tot dusver verboden is.

De universiteit denkt aan testen waarbij real-life situaties worden nagebootst, zodat op een veilige en gecontroleerde wijze kan worden onderzocht bij welke situaties het zinvol is om UAVs te gebruiken in plaats van andere methoden van verslaggeving.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier