Incident

Politie maakt jacht op dronepiloot bij woonhuis koning

Afgelopen woensdagavond heeft de politie Haaglanden met enkele wagens gezocht naar de eigenaar van een drone die gesignaleerd werd vlakbij villa Eikenhorst in Wassenaar. Volgens het AD leidde de drone tot tumult in de omgeving van het vorstelijk woonhuis, maar de politie kon uiteindelijk niemand aanhouden en ook de drone zelf werd niet meer gezien.

Villa Eikenhorst ligt op landgoed De Horsten tussen Den Haag en Wassenaar. Sinds 2003 wordt de villa bewoond door koning Willem-Alexander, zijn vrouw Máxima en hun kinderen. Het landgoed is officieel aangemerkt als onderdeel van de permanent gesloten no-fly zone EHP-26, een rechthoekig gebied boven de paleizen Huis ten Bosch en Noordeinde, het landgoed De Horsten en het Binnenhof en omgeving.

Deze zone geldt volgens dit informatiebulletin ook als verboden terrein voor lichte onbemande luchtvaartuigen die niet hoger vliegen dan 300 meter.

No-fly zone EHP-26. Bron: overheid.nl
No-fly zone EHP-26. Bron: overheid.nl
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “Politie maakt jacht op dronepiloot bij woonhuis koning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier