Kijkje achter de schermen bij Nederlandse drone-tweaker

De meeste drones worden tegenwoordig ‘ready to fly’ of als bouwpakket verkocht. Vooral de laatste optie is leuk voor de hobbyisten die graag zelf willen bepalen wat voor camera of gimbal ze onder hun DIY-drone hangen. Maar de echte die-hard hobbyist ontwikkelt natuurlijk zijn eigen quadcopter, inclusief de benodigde elektronica en software voor de boordcomputer.

Op tweakers.net doet Cyrus the Virus – Jeroen in het dagelijks leven – uit de doeken hoe hij zelf een quadcopter bouwde, compleet met flight controller, motorcontrollers, GPS, camera en first person view. Vooral het tunen van de motorregelsystemen was een flinke uitdaging, vertelt Jeroen in de video. Mede daarom besloot hij om uiteindelijk zijn eigen meetinstrumenten te ontwikkelen. Daardoor kan de drone zeer dynamisch vlieggedrag vertonen maar toch stabiel blijven.

Wil je ook je eigen drone bouwen? Kijk dan eens in het drone / multirotor topic van Tweakers. Ook kun je terecht op websites als DIYdrones en BYOD.

DIY-drone-tweaker-video

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier