Parrot Bebop drone nu ook te koop in Nederland

De vorig jaar aangekondigde Bebop drone van Parrot is sinds vandaag te koop in Nederland. De cameradrone kost 499 euro en wordt bestuurd met een smartphone of tablet. Ook kan de drone bestuurd worden met de optionele Skycontroller, waardoor een groter bereik mogelijk is.

De Bebop drone onderscheidt zich van andere ready to fly cameradrones door het feit dat de camera geïntegreerd is in de body van de drone. Voor de stabilisatie maakt de Bebop drone gebruik van software die ervoor zorgt dat het beeld stabiel blijft tijdens de vlucht. Hierdoor is de drone mechanisch minder complex met als gevolg dat de verkoopprijs net beneden de 500 euro kon blijven. Door het ontbreken van een gimbal is het echter niet mogelijk om rechtstandig naar beneden te fotograferen of filmen.

De 14 MP camera is in de body geïntegreerd
De 14 MP camera is in de body geïntegreerd

Via een wifi verbinding met smartphone of tablet kan de Bebop drone bestuurd worden. Op het scherm zie je live beelden van de camera (first person view), en met virtuele joysticks is het mogelijk om de drone door het luchtruim te dirigeren. Verder is de drone voorzien van GPS, waardoor de UAV ook bij wind automatisch zijn positie kan behouden.

Afhankelijk van het zendvermogen van je smartphone of tablet bedraagt het bereik zo’n 200-250 meter. Wie een groter bereik wenst kan de optionele Skycontroller (€ 400 extra) aanschaffen. Hiermee zou het bereik tot twee kilometer moeten bedragen. Daarnaast is de Skycontroller voorzien van fysieke joysticks voor een nauwkeuriger bediening, en beschikt de remote control over een aansluiting voor videobrillen, waaronder de Oculus Rift.

De Skycontroller biedt plaats voor een smartphone of tablet
De Skycontroller biedt plaats voor een smartphone of tablet

Op één accu kun je zo’n 10-12 minuten vliegen. Er worden twee accu’s meegeleverd. Het interne flashgeheugen heeft een capaciteit van 8 GB. De camera is voorzien van een fisheye-lens en kan foto’s met een resolutie van 14 megapixels maken. De video’s zijn in HD kwaliteit (1080p), bij 30 frames per seconde. Standaard worden prop guards meegeleverd voor indoor gebruik.

De Parrot Bebop drone is met name interessant voor mensen die willen experimenteren met luchtfotografie of het maken van filmpjes zonder meteen de hoofdprijs te hoeven betalen: voor een cameradrone met gimbal betaal je al gauw duizend euro en dan is de Bebop een stuk voordeliger, tenzij je de Skycontroller erbij koopt. Verwacht echter geen topkwaliteit beeld: daarvoor is de camera te beperkt.

Wil je de Parrot Bebop online kopen, dan kun je onder andere terecht op de website van Parrot zelf, bij Conrad en bij TopRC.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Parrot Bebop drone nu ook te koop in Nederland

 • 11 februari 2015 om 23:57
  Permalink

  Hoi,
  Ik heb een parrot bebop drone. Alleen krijg ik geen wifi verbinding op mijn apple 4S met de drone.
  Hij is nieuw uit de doos.
  Wat kan ik doen??

  Grt Patrick

  Beantwoorden
  • 2 maart 2015 om 12:00
   Permalink

   Ik dus ook niet. Gloednieuwe device wordt niet herkend door iPhone, niet door Macbook, niet door windows pc en niet door meegeleverde skycontroller. Weg is de lol!!!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier