Drugsdrone crasht bij grens VS-Mexico

Je kunt van drugssmokkelaars zeggen wat je wilt, inventief zijn ze wel. Dat wordt wel duidelijk uit het feit dat ze tegenwoordig drones inzetten voor het over de grens smokkelen van drugs. Dat daarbij af en toe iets misgaat blijkt uit de vondst van een neergestorte hexacopter met daaraan ruim drie kilo crystal meth bevestigd.

Een getuige die het onbemande luchtvaartuigje zag neerstorten bij de grens van San Ysidro nam direct contact op met de politie. De neergestorte drone bleek een S900 hexacopter van de populaire dronefabrikant DJI te zijn. Deze kan maximaal 4,9 kg aan payload vervoeren, maar mogelijk was het pakketje drugs toch net iets te zwaar voor de drone.

Volgens een woordvoerder van de Amerikaanse drugspolitie is er geen sprake van een trend. “Drones kunnen slechts kleine hoeveelheden drugs vervoeren, en bovendien zijn de onbemande luchtvaartuigen eenvoudig te detecteren. We denken niet dat UAVs een winstgevende manier zijn om drugs te smokkelen.”

Er worden overigens meer discutabele toepassingen van drones bedacht door criminelen. Zo worden er regelmatig drones gebruikt om smokkelwaar gevangenissen binnen te krijgen. Maar ook dat gaat regelmatig mis.

Drugsdrone
Foto: Tijuana Municipal Police

(Bron: Fox 5)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier