Productnieuws

Update DJI Vision app moet fly-aways helpen voorkomen

DJI Vision appBezitters van een DJI Phantom 2 Vision of Vision+ doen er verstandig aan om even naar iTunes of Google Play te gaan en de DJI Vision app te updaten. De app heeft namelijk een nieuwe feature gekregen die ervoor moet zorgen dat fly-aways (hopelijk) tot het verleden gaan behoren.

De app waarschuwt nu als de drone nog geen GPS lock heeft bij het opstijgen. Dit is van belang voor het vaststellen van het ‘home point’: de locatie waar de drone automatisch naartoe vliegt als de verbinding met de piloot wegvalt. Het niet goed vastleggen van het home point bij het opstijgen, of vliegen zonder dat de drone een goed GPS signaal heeft, is een belangrijke oorzaak van fly-aways of het automatisch landen op een ongewenste plek zodra de accu leegraakt.

Andere interessante toevoegingen zijn de mogelijkheid om de gebruiksaanwijzing in de app te kunnen lezen en het kunnen bereiken van het mobiele datanetwerk terwijl de verbinding met de Phantom actief is. Daardoor kun je via internet een kaart van de omgeving downloaden voor gebruik in de Ground Station modus.

Dit is de volledige beschrijving van de nieuwe features in versie 1.0.46 van de app:

1. New added Safe to Fly Warning feature to notify user not to take off until enough GPS is acquired.
2. Display Aircraft Rear LED on the DJI Vision app to help user to obtain aircraft status.
3. New added in-app user manuals download feature.
4. Upgrade range extender to use a mobile data network while connecting to your Phantom.

Download de DJI Vision app in de iTunes App Store of Google Play

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier