Nieuws

Frans pretpark gaat drones inzetten bij lichtshow

Het op één na grootste pretpark van Frankrijk gaat vijftig drones inzetten tijdens een spectaculaire lichtshow. De show in pretpark Puy du Fou is al bijzonder groots van opzet, met 1.200 acteurs die in totaal 24.000 kostuums dragen. Nu komen daar dus vijftig drones voorzien van lantaarns bij, die een extra dimensie moeten geven aan de lichtshow Cinéscénie.

De Neopter-drones werden speciaal voor dit doel ontwikkeld. De onbemande luchtvaartuigen vliegen geheel autonoom en keren in geval van pech automatisch terug naar het beginpunt. De hexacopters kunnen in totaal drie kilo aan extra gewicht dragen en kunnen zowel in wind als regen vliegen. Bovendien kunnen ze vanaf het water opstijgen.

Het pretpark heeft zo’n twee miljoen euro geïnvesteerd in het project. Het is de bedoeling dat de drones vanaf april operationeel zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=mUk5Zi6yVTE#t=116

(bron: Mashable)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier