BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Mogelijk twee jaar cel voor Turkse dronepiloot

De Turkse dronepiloot die een week geleden met zijn drone een filmpje maakte van Istanbul Airport krijgt een boete die kan oplopen tot 10.000 Turkse lire (ca. € 3.800). Bovendien hangt hem een gevangenisstraf van zes maanden tot twee jaar boven het hoofd. Dat meldt de Turkse krant Sabah.

De dronepiloot vloog met zijn DJI Phantom drone over Istanbul Ataturk Airport en zette een filmpje hiervan op YouTube. Hij haalde de video binnen enkele uren weer offline maar toen waren er al kopieën van het filmpje op andere sites te vinden. Zowel de politie als de luchtvaartautoriteiten startten direct een onderzoek naar het incident.

Volgens het Turkse luchtverkeersreglement is het strafbaar om het vliegverkeer in gevaar te brengen. Op een overtreding staat een maximale gevangenisstraf van twee jaar. Verder kunnen de Turkse luchtvaartautoriteiten een geldboete opleggen, in het geval van overtredingen.

Aspet Manukyan

Leave a Reply

Beleef de PowerEgg op Bright Day
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.