Mogelijk twee jaar cel voor Turkse dronepiloot

De Turkse dronepiloot die een week geleden met zijn drone een filmpje maakte van Istanbul Airport krijgt een boete die kan oplopen tot 10.000 Turkse lire (ca. € 3.800). Bovendien hangt hem een gevangenisstraf van zes maanden tot twee jaar boven het hoofd. Dat meldt de Turkse krant Sabah.

De dronepiloot vloog met zijn DJI Phantom drone over Istanbul Ataturk Airport en zette een filmpje hiervan op YouTube. Hij haalde de video binnen enkele uren weer offline maar toen waren er al kopieën van het filmpje op andere sites te vinden. Zowel de politie als de luchtvaartautoriteiten startten direct een onderzoek naar het incident.

Volgens het Turkse luchtverkeersreglement is het strafbaar om het vliegverkeer in gevaar te brengen. Op een overtreding staat een maximale gevangenisstraf van twee jaar. Verder kunnen de Turkse luchtvaartautoriteiten een geldboete opleggen, in het geval van overtredingen.

Aspet Manukyan

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Vanaf 30 augustus 2018 is Wiebe te zien als coach&jurylid in het tv-programma 'Drone Masters'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak kans op deze backpack t.w.v. € 199,-!

We hebben weer een mooie winactie lopen! Wil jij deze Torvol Drone Adventure Backpack ter waarde van € 199,- winnen? Check snel onze review en lees hoe je kans maakt op een hagelnieuw exemplaar van deze backpack voor outdoor beeldmakers!