Incident

Belgisch stel opgeschrikt door drone voor slaapkamerraam

Een stel uit het Belgische dorp Sint-Niklaas is vorige week onaangenaam verrast door een drone die voor het slaapkamerraam hing. Het stel denkt dat het om inbrekers ging, die op deze manier in kaart brengen wat er te halen valt.

“We hadden de gordijnen nog niet gesloten en zagen net voor het slaapkamerraam een drone hangen die duidelijk aan het filmen was”, verklaarde de vrouw des huizes tegenover HLN. De drone vloog weg nadat haar man uit het raam keek om te zien wat er aan de hand was. De bestuurder van de drone ging er vervolgens snel met drone en al vandoor in een bestelwagen.

Volgens de vrouw is het niet voor het eerst dat er een drone door de buurt vliegt. “Maar dat zo’n toestel al onze slaapkamer filmt, is toch alarmerend.”

Het is niet het eerste incident met drones in Sint-Niklaas. Zo werd eind vorig jaar een man beboet die op het politiebureau aangifte kwam doen van een vermiste drone. Hij had echter helemaal niet boven een woonwijk mogen vliegen.

De gemeente onderzoekt nu of er lokaal beleid rond het gebruik van drones ingevoerd kan worden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Belgisch stel opgeschrikt door drone voor slaapkamerraam

  • Marnix Verschraegen

    Hebben ze het vleigen met drones nog niet et veel aan banden reeds gelegd dat ze nog meer willen verbieden … de onozelaars

    Beantwoorden
  • Asociaal gedrag noem ik dit.
    Drone in beslag nemen en forse boete uitschrijven.
    Die verpest het drone gebruik voor mensen met goede bedoelingen.
    Nieuw woord voor dit misdrijf is “Dronegluren”.
    Mogelijk wou hij ook nog een sexfilm ervan maken.
    Sommige mensen komen echt iets te kort.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier