BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Belgisch stel opgeschrikt door drone voor slaapkamerraam

Een stel uit het Belgische dorp Sint-Niklaas is vorige week onaangenaam verrast door een drone die voor het slaapkamerraam hing. Het stel denkt dat het om inbrekers ging, die op deze manier in kaart brengen wat er te halen valt.

“We hadden de gordijnen nog niet gesloten en zagen net voor het slaapkamerraam een drone hangen die duidelijk aan het filmen was”, verklaarde de vrouw des huizes tegenover HLN. De drone vloog weg nadat haar man uit het raam keek om te zien wat er aan de hand was. De bestuurder van de drone ging er vervolgens snel met drone en al vandoor in een bestelwagen.

Volgens de vrouw is het niet voor het eerst dat er een drone door de buurt vliegt. “Maar dat zo’n toestel al onze slaapkamer filmt, is toch alarmerend.”

Het is niet het eerste incident met drones in Sint-Niklaas. Zo werd eind vorig jaar een man beboet die op het politiebureau aangifte kwam doen van een vermiste drone. Hij had echter helemaal niet boven een woonwijk mogen vliegen.

De gemeente onderzoekt nu of er lokaal beleid rond het gebruik van drones ingevoerd kan worden.

Bestel het boek 'Dronevideo's maken' bij Bol.com

One Response

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.