Incident

Witte Huis afgezet om hobbydrone in tuin

Een hobbydrone heeft vanmorgen vroeg voor flink wat consternatie gezorgd bij het Witte Huis. De omgeving werd afgezet en niemand mocht naar binnen nadat er een onbemand luchtvaartuigje was aangetroffen op het gazon voor de presidentswoning. Enkele uren later verklaarde een woordvoerder van president Obama dat de kust veilig was.

De geheime dienst doet onderzoek naar het incident. De president was in verband met een meerdaags bezoek aan India overigens niet aanwezig.

Update (21:38) De drone in kwestie blijkt een quadcopter van het type DJI Phantom te zijn.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier