Productnieuws

Hover: handige app voor dronepiloten

Een goede voorbereiding is een essentieel onderdeel van een succesvolle dronevlucht. Hoe hard waait de wind? Mag je wel vliegen op deze locatie? Hoe zit het met de zonneactiviteit? De nieuwe app Hover geeft op een overzichtelijke manier antwoord op deze en andere vragen.

Als je de app opstart kom je eerst in het ‘Flight Readiness Dashboard’. Hier zie in een oogopslag of er regen verwacht wordt, wat de windsnelheid en -richting is, en hoe hoog de Kp-index momenteel is. Als de weersomstandigheden goed zijn krijg je een ‘ready to fly’ mededeling in beeld. Bij ‘caution’ moet je voorzichtig zijn, en bij ‘no fly’ kun je je drone maar beter aan de grond laten staan.

Hover screenshots

Met een swipe naar links kom je in een overzicht van no fly-zones, zoals vliegvelden, militaire gebieden en nationale parken. Deze worden op een kaart getoond. Helaas is er nog geen kaart van Europa of Nederland beschikbaar, maar de makers laten ons weten dat daar binnenkort verandering in komt.

De app geeft ook toegang tot het laatste nieuws op het gebied van drones. Hiertoe wordt er gebruik gemaakt van nieuwsfeeds van Amerikaanse blogs zoals The Drone, Dronelife, The UAV Digest en sUAS News. Ook hier geldt weer dat internationale nieuwsbronnen wellicht later toegevoegd worden.

Ondank de focus op de Amerikaanse markt is Hover een app die je zeker even op je smartphone moet installeren. Zeker als de app internationaal uitbreid met lokale no fly-kaarten is het een must-have voor iedere amateur of professionele dronepiloot.

Hover kan gratis gedownload worden en is beschikbaar voor iOS en Android.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Hover: handige app voor dronepiloten

 • Paul Klein Gunnewiek

  Heb de app gisteren geïnstalleerd. Net zoals andere reviews kreeg ik een geel scherm bij het opstarten.. Verder niets. Niet echt het aanbevelen waard.. Dit is schijnbaar al lang zo. Ze doen er dus niets aan

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Je reageert op een al wat ouder artikel, inderdaad lijkt de app al even niet meer geupdate te worden. Je kunt in Nederland uitwijken naar apps als Godrone (van LVNL), de Guardian app van Altitude Angel of de webapplicatie Drone Preflight van Aeret.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier