3D Robotics kondigt Dronecode Foundation aan

Goed nieuws voor softwareontwikkelaars die zich bezig houden met drones: vanaf vandaag is het mogelijk om open source code onder te brengen bij de Dronecode Foundation, een nieuw onderdeel van de Linux Foundation. De Dronecode Foundation is een initiatief van de Amerikaanse dronebouwer 3D Robotics die hiermee de verdere ontwikkeling van dronetoepassingen wil versnellen.

Het platform moet developers de tools bieden om sneller te kunnen innoveren. Ook bedrijven kunnen deelnemen aan de Dronecode Foundation, en ontwikkelaars helpen met financiële middelen of andere vormen van ondersteuning. Het doel is om gezamenlijk tot goedkopere, vernieuwende en vooral betrouwbaarder software voor UAVs te komen.

Het initiatief wordt onderschreven door techgiganten als Intel, Qualcomm, Box en Baidu. Daarnaast doen enkele toonaangevende dronefabrikanten mee, waaronder Yuneec, Walkera en uiteraard 3D Robotics zelf.

Dronecode Foundation

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Vanaf 30 augustus 2018 is Wiebe te zien als coach&jurylid in het tv-programma 'Drone Masters'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak kans op deze backpack t.w.v. € 199,-!

We hebben weer een mooie winactie lopen! Wil jij deze Torvol Drone Adventure Backpack ter waarde van € 199,- winnen? Check snel onze review en lees hoe je kans maakt op een hagelnieuw exemplaar van deze backpack voor outdoor beeldmakers!