Nieuws

3D Robotics kondigt Dronecode Foundation aan

Goed nieuws voor softwareontwikkelaars die zich bezig houden met drones: vanaf vandaag is het mogelijk om open source code onder te brengen bij de Dronecode Foundation, een nieuw onderdeel van de Linux Foundation. De Dronecode Foundation is een initiatief van de Amerikaanse dronebouwer 3D Robotics die hiermee de verdere ontwikkeling van dronetoepassingen wil versnellen.

Het platform moet developers de tools bieden om sneller te kunnen innoveren. Ook bedrijven kunnen deelnemen aan de Dronecode Foundation, en ontwikkelaars helpen met financiële middelen of andere vormen van ondersteuning. Het doel is om gezamenlijk tot goedkopere, vernieuwende en vooral betrouwbaarder software voor UAVs te komen.

Het initiatief wordt onderschreven door techgiganten als Intel, Qualcomm, Box en Baidu. Daarnaast doen enkele toonaangevende dronefabrikanten mee, waaronder Yuneec, Walkera en uiteraard 3D Robotics zelf.

Dronecode Foundation

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier