Productnieuws

Nieuwe firmware van DJI breidt aantal no-fly zones uit

No-fly zoneDronefabrikant DJI heeft een firmware beschikbaar gesteld voor de Phantom 2, Phantom 2 Vision en Phantom 2 Vision+ die het aantal no-fly zones in het besturingssysteem van deze drones verder uitbreidt. Door de update is het onder andere niet meer mogelijk om op te stijgen in de buurt van Washington D.C.

De update is duidelijk een antwoord op het drone-incident bij het Witte Huis eerder deze week, waarbij een DJI Phantom van een dronken ambtenaar in de tuin van de presidentswoning belandde. De nieuwe firmware moet ervoor zorgen dat de populaire drones van DJI niet meer op kunnen stijgen in gebieden die als no-fly zone gekenmerkt zijn. Het gaat daarbij om meer dan 10.000 vliegvelden en andere locaties waarvoor door de autoriteiten een vliegverbod is ingesteld.

Het systeem is niet volledig waterdicht. Als de drone niet in GPS-modus wordt gebruikt is het nog altijd mogelijk om te vliegen op plekken waar dat eigenlijk niet is toegestaan. Dat werd onder meer bewezen door het dronefilmpje van Istanbul Airport, waar ook een DJI Phantom bij betrokken was.

De nieuwe firmware (V3.10) komt binnen enkele dagen beschikbaar op de website van DJI.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier