Nieuws

Neerschieten drones binnenkort toegestaan in Oklahoma

Volgens nieuwe wetgeving die binnenkort van kracht wordt in de staat Oklahoma mogen burgers drones neerschieten als deze op lage hoogte over hun terrein vliegen. Volgens senator Ralph Shortey is de wetgeving bedoeld als antwoord op een groeiend onbehagen van burgers, die zich in hun privacy aangetast voelen door drones.

Volgens de wetgeving mag iedereen drones neerschieten die zich lager dan 300 voet (circa 100 meter) boven privéterrein begeven zonder hiervoor aansprakelijk gesteld te kunnen worden.

“Mocht Amazon inderdaad pakketjes gaan afleveren met drones, en je zou die drone met een honkbalknuppel uit de lucht slaan, dan kan Amazon vervolgens niet eisen dat je de schade vergoedt”, aldus de senator.

Oma met gun schiet op drone

(bron: NewsOK)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Neerschieten drones binnenkort toegestaan in Oklahoma

  • Marnix Verschraegen

    Nu beginnen ze toch zot te worden in de US … leuk je vlieg met je drone van 3000 USD over hun terrein op de toegstane hoogte en ze schieten je drone uit de lucht en je zou gaan schade kunnen eisen …

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier