Nieuws

Nederlandse zwemploeg traint met drone

Aan de hand van luchtopnamen gemaakt door een drone probeert het Nederlandse zwemteam tot betere prestaties te komen. De drone maakt onderdeel uit van het pakket van InnoSportLab De Tongelreep, dat zwemmers geavanceerde test- en meetapparatuur biedt waarbij in de trainingsomgeving getest kan worden.

Momenteel trainen de zwemmers in Thailand voor de wereldkampioenschappen later dit jaar in Rusland. Volgens technisch directeur Joop Alberda wordt de ploeg ‘van alle kanten geobserveerd en geanalyseerd’. Daarvoor wordt nu dus ook een drone ingezet.

Het is niet voor het eerst dat een Nederland sportteam gebruik maakt van drones om tot betere sportprestaties te komen. Zo experimenteerde assistent-trainer Alex Pastoor van AZ afgelopen zomer al met een quadcopter om de voetbaltraining van bovenaf in kaart te brengen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier