BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Nederlandse zwemploeg traint met drone

Aan de hand van luchtopnamen gemaakt door een drone probeert het Nederlandse zwemteam tot betere prestaties te komen. De drone maakt onderdeel uit van het pakket van InnoSportLab De Tongelreep, dat zwemmers geavanceerde test- en meetapparatuur biedt waarbij in de trainingsomgeving getest kan worden.

Momenteel trainen de zwemmers in Thailand voor de wereldkampioenschappen later dit jaar in Rusland. Volgens technisch directeur Joop Alberda wordt de ploeg ‘van alle kanten geobserveerd en geanalyseerd’. Daarvoor wordt nu dus ook een drone ingezet.

Het is niet voor het eerst dat een Nederland sportteam gebruik maakt van drones om tot betere sportprestaties te komen. Zo experimenteerde assistent-trainer Alex Pastoor van AZ afgelopen zomer al met een quadcopter om de voetbaltraining van bovenaf in kaart te brengen.

DroneLand ROC-light

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.