Video

Drone vliegt tien kilometer om chocoladereep te bezorgen

Een Chinees team van amateur dronepiloten is erin geslaagd om een drone een afstand van tien kilometer te laten vliegen, over bergen, zee en langs de wolkenkrabbers van Hong Kong. Aan boord was een chocoladereep die onbeschadigd – zij het een klein beetje gesmolten – aankwam.

Een knappe prestatie, zeker als je bedenkt dat het team gebruik maakte van een TBS Discovery consumentendrone. De quadcopter werd alleen geoptimaliseerd voor wat betreft batterijduur. In totaal namen zeven piloten deel aan de reis, die de drone na het opstijgen bij Tseung Kwan O op een estafette-achtige manier naar de eindbestemming bij Repulse Bay loodsten.

Tseung Kwan O - Repulse Bay

De reis nam in totaal slechts 14 minuten in beslag. Aan de vlucht ging maanden van voorbereiding vooraf, onder andere om de ideale vliegroute te bepalen, rekening houdend met windpatronen, regulier luchtvaartverkeer en obstakels zoals gebouwen.

Eén van de dronepiloten, die liever anoniem wil blijven gezien het feit dat de vlucht waarschijnlijk niet legaal was, verklaarde achteraf tegenover de South China Morning Post dat het team met het project wil aantonen dat langere dronevluchten best veilig zijn, mits zorgvuldig voorbereid. Hij vraagt zich echter af of drone delivery op korte termijn werkelijkheid wordt.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier