Video

DJI Phantom vliegt twee keer tegen hetzelfde gebouw aan

De ‘return to home’ functie van de DJI Phantom moet ervoor zorgen dat de quadcopter automatisch terugkeert zodra de verbinding met de piloot verbroken raakt. Maar dan moet er geen gebouw in de weg staan. In onderstaand filmpje is te zien hoe een Phantom onherroepelijk tegen een flat aanbotst. De quadcopter herstelt zich wonderbaarlijk van de crash en hervat zijn retourvlucht… om dan nogmaals tegen hetzelfde gebouw aan te vliegen.

De tweede crash was helaas teveel voor de drone, die uiteindelijk met een harde klap op de grond belandt. De vinder van de UAV zette vervolgens de beelden van de crash op YouTube met daarbij de mededeling dat de eigenaar de restanten op mag komen halen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “DJI Phantom vliegt twee keer tegen hetzelfde gebouw aan

  • Je kan instellen op welk hoogte hij terug vliegt bij return to home. Ik heb bomen van ca 20m in de buurt, dus ik heb het op 30m gezet. Verder kan je natuurlijk de auto GPS mode uitschakelen als hij de verkeerde kant op vliegt, om dit soort dingen te voorkomen. Leuk filmpje!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier