Nieuws

Meeste mensen gebruiken drone om luchtfoto’s te maken

Meer dan driekwart van de mensen in het bezit van een drone gebruiken deze om foto’s te maken. Dat blijkt uit een recente infographic van SkyPixel. Ook het maken van filmbeelden met een UAV is een populaire bezigheid, dit is voor meer dan de helft van de ondervraagden een hoofdreden om hun drone de lucht in te sturen.

SkyPixel infographic

Iets meer dan 33% van de mensen geeft aan hun drone te gebruiken voor professionele doeleinden. Dat is vrij veel, als je bedenkt dat commercieel gebruik van drones in veel landen aan banden is gelegd. Wellicht dat hier in de toekomst verandering in komt, als de regelgeving soepeler wordt.

SkyPixel is een platform waarop dronepiloten zowel foto’s als filmbeelden kunnen delen. Beelden worden weergegeven op een wereldkaart, zodat je eenvoudig materiaal uit je omgeving kunt vinden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier