Ook Alibaba gaat experimenteren met drone delivery

De Chinese e-commercereus Alibaba gaat binnenkort een experiment doen met het afleveren van pakketjes door drones. Het gaat nog niet om hele serieuze bestellingen – tijdens de test worden er 450 doosjes gemberthee bezorgd in wijken in Beijing, Shanghai en Guangzhou – maar het feit dat Alibaba werk maakt van dronebezorging is een teken aan de wand.

Op het eerste gezicht lijkt de actie van Alibaba misschien een PR-stunt. Maar Alibaba is niet de enige e-commercepartij die experimenteert met het bezorgen van pakketjes middels UAVs. Amazon werkt al ruim een jaar aan Prime Air, maar ondervindt vooral problemen op het gebied van strenge regelgeving die het commercieel gebruik van drones niet toestaat. Ondertussen zit het bedrijf niet stil en de delivery drones worden steeds geavanceerder, met onder andere systemen voor het automatisch ontwijken van obstakels en autonome routeplanning.

De potentie is enorm: een groot deel van de pakketjes die bezorgd worden door internetretailers als Amazon en Alibaba kunnen in theorie ook door een drone afgeleverd worden. Dan moeten er nog wel flink wat hobbels genomen worden op het gebied van veiligheid, privacy en natuurlijk de regelgeving.

(bron: TechCrunch)

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Vanaf 30 augustus 2018 is Wiebe te zien als coach&jurylid in het tv-programma 'Drone Masters'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak kans op deze backpack t.w.v. € 199,-!

We hebben weer een mooie winactie lopen! Wil jij deze Torvol Drone Adventure Backpack ter waarde van € 199,- winnen? Check snel onze review en lees hoe je kans maakt op een hagelnieuw exemplaar van deze backpack voor outdoor beeldmakers!